Matematik

Partiel afledte

08. januar 2014 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvad den partiel afledte er mht. x

kvrod(1+x2)+y2

Kan det passe, at det er 1?

Da man kan omskrive ligningen til 1+x+y2, og den partiel afledte mht. til den er = 1.

Håber der er nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon


       f(x) = √(1+x2) + y2

                             1                        x
      ∂f/∂x = fx = ------------ • 2x = ------------            da y2 er konstant
                        2√(1+x2)             √(1+x2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2014 af LeonhardEuler

       

/∂x =  x/√(x2 + 1)   , hvor y2 betragtes som konstant.


Svar #3
08. januar 2014 af Jesper1991

Okay, tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Partiel afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.