Matematik

Areal af vilkårlig trekant

26. januar 2014 af LukasVip (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede af den vilkårlige trekant. Opgaven går ud på at jeg skal beregne arealet for trekant ABC. Jeg har prøvet en masse formler, men det vil af en eller anden grund ikke gå op. Jeg ved at det skal give omkring 322.


Svar #1
26. januar 2014 af LukasVip (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2014 af hesch (Slettet)

Beregn længden AF vha. cos-relationen.

Bregn vinkel BFA ved sin-relationen.

Vinkel AFC = 180º - BFA.      ( komplementær vinkel )

Beregn længderne FC og AC ved sin-relationen.

Du kender nu alle sidelængder i trekant ABC. Find arealet ved Herons formel.

http://da.wikipedia.org/wiki/Herons_formel


Svar #3
26. januar 2014 af LukasVip (Slettet)

Jeg har fået regnet de fleste ud nu. Kan det passe at vinkel AFC er 81 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af eray (Slettet)

Du skal bruge appelsinformlen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Det bliver lidt lettere for mig at kontrollere, hvis du skriver mellemregninger ( jeg er doven ).


Svar #6
26. januar 2014 af LukasVip (Slettet)

Kan i hjælpe mig med at beregne længden af FC med udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af hesch (Slettet)

#6:     (sin C) / FA = (sin FAC) / FC         (sin-relation)

FAC = 180º - AFC - C           ( summen af vinklerne i en trekant = 180 )

#4:  Fremgangsmåden i #2 kommer sig af, at jeg tilfældigvis kender hele opgavens omfang (flere underspørgsmål).


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af eray (Slettet)

Altså det er jo ikke så svært, kom nu ind i kampen :)!

Du skal bare bruge sinus, og isolere F?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2014 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Areal af vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.