Matematik

Hjælp til aflevering HHX

03. februar 2014 af dutski15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Vil gerne have hjælp til denne aflevering. 

Er der en der måske gider at hjælpe mig? Har lavet den første (nulpunkt) men vil gerne hvis der er nogen der gider at forklare mig resten. 

Har vedhæftet afleveringen

Vedhæftet fil: Aflevering 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg1 . f(x) = 3x4 - 3x3 -18x2

Nulpunkter: løs ligningen f(x) = 0 (faktoriser of benyt nulreglen)

Monotoniforhold: løs ligningen f '(x) = 0 (differentier, faktoriser, og benyt nulreglen)

Opg 2. f(x) = ln(-2x4 + 18x3 + 324x2)

Løs ligningen f '(x) = 0 . Løs bagefter ligningen f(x) = 0 .

Opgavestilleren i det vedhæftede skriver dansk meget dårligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af peter lind

Find f'(x). Løs ligningen f'(x)=0 og brug dette til en fortegnsundersøgelse af f'(x) Funktionen er voksende når f'(x)>0 og aftagende for f'(x)<0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af 012343210

opg. 1

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1440363


Svar #4
03. februar 2014 af dutski15 (Slettet)

Er færdig med opgave 1 nu.

Så vil gerne have jælp til opgave 2, er på total bar bund... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4 Læs forklaringen i #1

Svar #6
03. februar 2014 af dutski15 (Slettet)

Er dette korkerk? 

Vedhæftet fil


Svar #7
03. februar 2014 af dutski15 (Slettet)

rettelse 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt. Man skal beregne f '(x) og så løse ligningen f '(x) = 0. Du har ikke differentieret korrekt og heller ikke løst den korrekte ligning. Nulreglen drejer sig om et produkt, der kan være lig med 0.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.