Matematik

Trekanter HJÆLP :D

02. marts 2014 af Mester12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, som kan fortælle mig hvordan jeg finder linjestykket AC i denne trekant :)

linjestykket BD har jeg fundet ved hjælp af sinusrelationerne den giver:  7,92

Jeg har vedhæftet et billede, så i kan få en fornemmelse af hvad det er :)

TAK på forhånd

Vedhæftet fil: TREKANT.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

I trekant BDC kender man alle tre vinkler og siden BD. Siden DC findes da ved at benytte sinusrelationerne i trekant BDC:

|BD| / sin(C) = |DC| / sin(41º)

og derefter findes

|AC| = |AD| + |DC| = 6 + |DC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af peter lind

Find vinkel ADB og brug dette til at finde og brug dette til at finde BDC. Du kender nu BD vinkel CBD  og vinkel BDC. Brug dette til at finde DC


Svar #3
02. marts 2014 af Mester12 (Slettet)

Når JA :D

tog ikke højde for at vinkelhalveringslinjen halvere akkurat vinklen !!

TUSIND TAK


Skriv et svar til: Trekanter HJÆLP :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.