Kemi

Opløselighed

03. marts 2014 af studiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål?

1. Hvor mange hydrofobe grupper kan der være i et stof, som indeholder én hydrofil gruppe og som er vandopløseligt? (Er det ikke en enkelt gruppe?)

2. Hvor mange hydrofobe grupper kan der være i et stof, som indeholder én hydrofil gruppe og som er opløseligt i upolære opløsningsmidler?

3. Forklar hvorfor ionforbindelser (salte) er tungtopløselige i organiske opløsningsmidler.

4. Vil alanin have større opløselighed i vand ved lav pH (f.eks. pH = 2) end ved neutral pH? Begrund svaret.

5. Forestil dig et protein, der har nettoladningen 0 ved pH = 6 og nettoladningen -3 ved pH = 8. Ved hvilken af disse pH-værdier forventer du, at proteinet har størst opløselighed? Begrund svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af 012343210

1. Det afhænger af hvor hydrofil den hydrogfile gruppe er kontra hvor hydrofob den hydrofobe gruppe er. Selv Alkoholler kan være upolære hvis den hydrofobe gruppe bliver for stor.

2. samme svar som 1. <- Ved ikke om du har lavet nogle forsøg du skal komme med nogle udsagn ud fra?

3. Salte er ionforbindelser og er derfor meget polære ( <- Hvilket ikke er optilmalt i uopolære opløsningsmidler

4. Hvis pH for en aminosyrer sænkes betydeligt under 7,4, dannes der et aminosyremolekyle, der har en positivt ladet aminogruppe medens carboxylgruppen er neutral.
Hvis pH på lignende måde hæves fra 7,4, vil der dannes et molekyle i hvilket aminogruppen er neutral medens carboxylgruppen har en negativ ladning. Ioniseringstilstanden af aminosyrer er således pH-afhængig. <- prøv at tænk ud fra det.

5. Det samme som 4.


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.