Religion

at være udnævnt..

08. marts 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ifølge calvinismen er der nogle af menneskerne på jorden, som er blevet 'udnævnt' af Gud. Hvad vil det sige? At  dem der ikke bliver udnævnt ikke blvier frelst og kommer i Himlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af 123434

Man siger, at jøderne er Guds udvalgte folk.

Svar fra Bent Lexner, hvorfor jøderne er det udvalgte folk

"Jødedommen fik til opgave at bære den monoteistiske ide ud i verden.

Se 2. Mosebog Kap 19/5-6. Det jødiske folks udvægelse begrundes udelukkende med at det er fundet mest egnet til at bære denne ide ud i verden og israelitternes forfædre var de første der forkyndte denne tro på een Gud.

Udvælgelsen kan måske bedst defineres på følgende måde: Israel er ikke vilkårligt valgt blandt nationerne. De etiske opgaver er i virkeligheden stillet til alle nationer, men der skulle en mindre gruppe der først skulle styrke disse ideer i deres egen kreds for derefter at føre dem ud i verden.

Er det ikke Jesus og disciplene som fastlægger forståelsen for tilhængere af den nye religion, hvor ritualforskrifterne og reglerne ophæves?"

"

I jødernes selvforståelse er jødedommens historie styret af Gud. I Toraen fortælles om, hvordan Gud hele vejen igennem historien griber ind og støtter jøderne

Jødedom, kristendom og islam er de tre, store monoteistiske religioner, der kun tilbeder én gud. Af dem er jødedommen den ældste. Dens oprindelse er skildret i Den jødiske Bibel, Tora, som svarer til Det gamle Testamente.

For 2500 år siden adskilte jødedommen sig mærkbart fra andre religioner. Dengang var det normalt at tilbede flere guder, der havde hver deres funktion, eksempelvis en solgud, en månegud eller en gud for vejret. At have mange guder kaldes polyteisme. Jødedommen proklamerede som noget nyt, at der kun var én Gud. Og Gud var skaber og opretholder af alt liv på jorden. En almægtig, kærlig og retfærdig Gud, som dømte det enkelte menneske på baggrund af, om det overholdt hans lov."

Kort sagt er jøderne Guds udvalgte folk fordi, at de var de første til at bryde op med polyteismen/troen på flere guder og gå over til moneteisen, hvor man kun tilbeder og tror på en gud. 

http://www.religion.dk/artikel/248115:Joededom--Udviklingshistorie-for-joededommen


Svar #2
08. marts 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Tusind tak for dit svar. Det er jeg glad for.

Jøderne er 'udvalgte' med henblik på at sprede tanken om Gud og Guds ord, som jeg kan forstå på det. 

Med henblik på at være 'udnævnt til Frelse' ifølge John Calvin og calvinismen, så ved vi mennesker ikke, hvem der er udnævnte - det gør kun Gud, og Han har 'udnævnt' dem længe før verden blev skabt. 

Så jøderne er muligvis ikke 'udnævnt til Frelsen', men jøderne var udvalgt til at sprede tanken om Gud. 

Mit spørgsmål er, hvad der i praksis sker med de folk, som ikke er 'udnævnte' set i lyset af calvinismen? Kommer de bare i Helvede og er det bestemt af Gud uafhængig af deres trivsel i livet? 


Skriv et svar til: at være udnævnt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.