Debat

Universitetsoptag reguleret efter mulighederne for at få job efter studiet

13. marts 2014 af Hebi

Jeg kunne ikke lade være med, at falde over denne artikel, og TV-avisen i forgårs, der påpeger, at man allerede fra næste år, vil regulere optaget efter ''sandsynlighed for job''.

https://nyhederne.tv2.dk/2014-03-12-universiteter-skifter-kurs

Hvad er jeres mening om dette? Principielt syntes jeg, at det er en fantastisk ide, da mange uddannelser længe har uddannet folk til arbejdsløshed, ligesom visse uddannelser med tiden ikke kan afsætte nok kandidater.

På den anden side, kan det være hul i hovedet at gøre, da risikoen for, at uddanne for få eller for mange er overvejende stor, da efterspørgslen efter forskellige kandidater kan variere meget. Man kan sagtens forestille sig, at man regulerer optaget på f.eks. jurastudiet efter nuværende arbejdsmarked, hvorefter man formentlig næsten kunne halvere alle pladserne. Når de studerende der begynder næste år, så er færdige som kandidater i 2020, kan der være risiko for en kollosal mangel.

Et andet spørgsmål er hvordan dette vil påvirke adgangskvotienterne? Halverede man f.eks. antallet af pladser på jura på Københavns universitetet, ville adgangskvotienten stige helt sindssygt, og formentlig ramme samme niveau som medicin.

Et sidste men vigtigt spørgsmål er: Hvilke uddannelser tror i specifikt dette vil påvirke? Mit umiddelbare bud vil være jura, nogle af HA-uddannelserne på CBS, og selfølgelig alle de humanistiske uddannelser, der længe har uddannet til arbejdsløshed.

Lad mig høre hvad i tænker?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Metapod (Slettet)

Jeg tænker bare du skal holde dig væk fra konventionelle medier


Svar #2
19. marts 2014 af Hebi

Metapod - Har du en pointe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2014 af Agrobiologi (Slettet)

Umiddelbart er det en rigtig god idé, at regulerer optaget i forhold til arbejdspladser, da der jo ingen grund er til, at uddanne sig til arbejdsløshed.

I forhold til, hvilke uddannelser det vil påvirke, ganske rigtigt vil det nok påvirke en del humanioer, men derudover er der også nogle naturvidenskabelige uddannelser dette vil påvirke bl.a. indføre biologi på Au adgangsbegrænsning (hvilket vi fra agrobiologi, håber at kunne drage nytte af), men i forhold til, hvilke konsekvens det vil have jo, for det første vil det jo øge gns. som man skal have for, at komme ind, da universiteterne jo optager de bedste ansøger, så der hvor der ikke før har været adgangsbegrænsning vil der opstå en snit, som man skal have og de steder som der allerede har et sådant snit vil det betyde, at snittet vil blive højere dog helt efter, hvor mange ansøgerer der er det pågældende år ligesom nu. 


Skriv et svar til: Universitetsoptag reguleret efter mulighederne for at få job efter studiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.