Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregning af afskrivningsprocenten

18. marts 2014 af o0lone0o (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan kan jeg regne mig frem til afskrivningsprocenten, når jeg kender købsprisen og scrapværdien.

Købsprisen = 154.500 kr.

Scrapværdien = 100.000 kr.

Der afskrives over tre år.

Det jeg mangler er afskrivningsprocenten når der afskrives med saldometoden.

Hjælp anyone :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Stats

100.000 = 154.500 · (1 - r)3

Find r.

r ≈ 12,74

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2014 af Stats

Hov! Mente r ≈ -12,74...

Dette kan udtrykkes som, at den afskrives med 12,74

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
19. marts 2014 af o0lone0o (Slettet)

Det passer ikke helt når jeg udregner det.

        Primoværdi    Afskrivning    Ultimoværdi
År 1 154.500,00    19.683,30      134.816,70
År 2 134.816,70    17.175,65      117.641,05
År 3 117.641,05    14.987,47      102.653,58

Som du kan se her giver scrapværdien 102.653,58 kr. efter tre år, hvor den egentlig skal være 100.000 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2014 af Stats

#3

Ja, jeg havde lavet en fejl,( aflæsningsfejl ). Ved ikke hvordan tallet 12,74... kom fra, men
Det eksakte tal er r = -0,1349846012. Hvilket vil sige at den afskrive med 13,5%

        Primoværdi    Afskrivning    Ultimoværdi
År 1 154.500,00    20.855,12      133.644,88
År 2 133.644,88    18.040,00      115.604,88
År 3 115.604,88    15.604,88      100.000,00

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Udregning af afskrivningsprocenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.