Generelt

Dresscode i bank? Vest tilladt?

22. marts 2014 af MrJKo (Slettet)

Hej. Jeg læser polit, og har fået arbejde hos en bank. Det er en forholdsvis vigtig position med masser af klientmøder, og vil derfor gerne gøre et godt indtryk mht. udseende. 

Jeg kunne selvfølgelig bare spørger mine kollegaer, men er endnu ikke påbegyndt på jobbet, og vil gerne have styr på det fra første dag af. 

Er der en stram men "uskreven" regel mht. dresscode, som man bare skal følge, sådan bare generelt ude i det danske arbejdsmarked, især i banker og øvre management? Jeg havde selvfølgelig ikke i sinde at møde op i jeans og t-shirt, men skal det være det klassiske jakkesæt (som aldrig har været min stil), en kombination af en moderne habit og chinos (heller ikke lige mig), eller en vest a la det her:

http://www.smartguy.dk/toej/jakker/habitter/sort-lindbergh-cph-vest-156806-4

Jeg har tidligere arbejdet i et konsulentfirma, hvor alle gik i t-shirts undtagen 1 totalt akavet fyr som mødte op i jakkesæt, og jeg vil ikke være "that guy"; den malplaceret type. 

Tak for svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Jeg kender mange i bankverdenen i forskellige positioner.

Derudover sidder jeg selv i en stilling med klient møder.

Generelt har de fleste danske virksomheder med nogle undtagelser f.eks. MÆRSK en uskreven regel om at så længe man er på kontoret kan næsten gå i hvad som helst, men møder man kunder er det business formal. Dvs. jakkesæt - om du vælger at have vest på indenunder tror jeg er optil dig selv, hvis du bare er "formel".

Det betyder så ikke, at mange vælger at være formelle heletiden og personligt føler jeg jakkesæt giver mig en anden autoritet, og selvtillid end et par almindelige jeans. Jeg tror teasen om at hvis du ser godt ud, føler dig godt klædt performer du også bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2014 af RoberDølhus (Slettet)

At spørge sine kollegaer om dresscode er på ingen måder forkert i min optik.

Det viser blot du ønsker at give det rette indtryk og falde til. Dresscode kan varierre helt ekstremt meget, og er derfor ikke let.

Hvis jakkesæt er "for meget" for dig så ville jeg vælge jakkesæt bukser og en formel skjorte, i en nogenlunde neutral farve.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af Stygotius

MrJKo og RoberDølhus

Kan I også skrive jeres indlæg på dansk ??


Svar #4
04. april 2014 af MrJKo (Slettet)

Why man, why? 

Velkommen til 2014. Engelsk er fremtiden. Lær det, eller sak bagud som den samfundstaber du er. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2014 af Stygotius

Det danglish som I forsøger jer med, er latterligt og barnligt, og det "dansk" som I tror I  skriver, er så kaotisk og primitivt og pinligt at en 4.klasseselev ville være flov over det.

Før man kaster sig ud i noget man  alligevel ikke kan styre, skulle man nok gøre et forsøg på at lære sit eget sprog for ikke at gøre sig så meget  til grin som man nu har gjort sig selv.

Hvem der er en "samfundstaber", kan nok diskuteres.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2014 af Stygotius

1  "Det er en forholdsvis vigtig position"     .....prøv med en engelsk-dansk ordbog

2  "regel mht....."        .....prøv på dansk

2  "regel mht. dresscode"   ????   .....prøv at slå op hvad "dresscode" betyder på det sprog du tror du kan.

3  "og øvre management"  .....prøv med en dansk ordbog  -og slå også ordet "øvre" op

4  "den malplaceret type"   ....prøv med en dansk grammatik

....................................

1  "Derudover sidder jeg selv"      .....prøv med en ordbog

2  " møder man kunder er det business formal."        .....det er ikke godt at have været uden for døren i alle    dansktimerne

3  "Jeg tror teasen om at hvis du ser godt ud....."         ....."teasen" ?????

4  " performer du også bedre"        .....prøv på dansk

5  "Dresscode kan varierre"     .....HVAD  kan en "dresscode" ???

.....................................

-hvem mon det er som er en taber ????


Svar #7
04. april 2014 af MrJKo (Slettet)

"Kan I også skrive jeres indlæg på dansk ??"

To spørgsmålstegn? Argh, det er ikke særligt pænt, er det? Der bør i øvrigt heller ikke indgå et mellemrum i mellem tegnet og det afsluttende ord. 

 "4.klasseselev ville være flov over det."

4.klasseselev? Er det en joke (haha)? Der bør skrives "4. klasseselev". Igen har du problemer med mellemrummene. Hvor gammel er du, knægt? 

"Før man kaster sig ud i noget man__alligevel ikke kan styre, skulle man nok gøre et forsøg på at lære sit eget sprog for ikke at gøre sig så meget__til grin som man nu har gjort sig selv."

Og du bliver ved! Dobbeltmellemrum hele to gange i en enkelt sætning. Det må da være en ny rekord! 

Ja, du er stadig taberen. Jeg er bedre til dansk end dig, og jeg er bedre til engelsk end dig. Du ser foran dig et overlegent menneske på alle parametre. Du er en lille, latterlig amøbe, en patetisk klovn, som seriøst burde finde dig noget bedre at lave... men det kan du jo ikke, for du har ikke noget arbejde vel? Som jeg sagde: samfundstaber. Jeg ville tilbyde at hjælpe dig (det er jo ikke fordi, at jeg ikke har midlerne til det), men du er jo tydeligvis uden for psykisk rækkevidde, hvorfor jeg kun kan anbefale, at du bør søge hjælp, og vel at mærke den profesionelle af slagsen, for du er så langt ude, at du end ikke kan se realiteterne i øjnene, og har formået, som den eneste achievement i dit sølle liv, at bilde dig selv ind, at du faktisk ikke er ubrugeligt skrald, for du kan jo, til trods for al din mangelfulhed, rette andre menneskers stavefejl! Hvor umådeligt flot af dig! 

Og det kan du jo så blive ved med, hvis det er dét som får dig igennem dit miserable liv, men tro mig, det holder ikke længe, for når revolutionen kommer, så kommer du til at stå der, med ryggen mod muren, som en bedrøvelig lille lort, mens vi andre gør hvad der passer os med dig og dine ligmænd. Slaver, det er dét i bliver. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2014 af Amril (Slettet)

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA....

Av, den gjorde ondt, Stygotious... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2014 af Amril (Slettet)

Men er dog uenig mht. slaverne... er vi ikke allerede allesammen det? 


Skriv et svar til: Dresscode i bank? Vest tilladt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.