Matematik

Matematik - Projektopgave 2 - Parablen og parabolen

23. marts 2014 af spyrothedragon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa der ude!

Jeg er løbet ind i nogen problemer da jeg slet ikke kan finde ud af denne opgave som jeg har fået for, så håber derfor der er nogen kloge hoveder der ude som kan hjælpe mig med opgaven =)

1) Find brændpunktet for følgende parabler:

[y = 7x^2]
[y = 2x^2 - 2x - 2]

2) Du skal nu bestemme ligningen for den parabel y = ax2, a > 0, som kan opfylde følgende to betingelser for en parabolantenne:

Parabolantennens diameter er 2 meter.
Antennens dybde er 0,5 meter.

Du skal også angive funktionens definitions- og værdimængde.

3) Bestem parabolens brændpunkt.

4)Som nævnt brydes strålen i punktet (x, f (x)) idet indfalds- og udfaldsvinkel i tangentpunktet er ens. Derfor er tangenten vigtig. Bestem en generel formel til at bestemme tangenten i et vilkårligt punkt på parabolen.

5)Bestem strålebanen for den stråle, som rammer parabolen lodret 0,5 meter fra symmetri-aksen. Bestem strålens udfaldsvinkel u.

6) Strålebanen efter brydning kan generelt bestemmes med formlen:  [y = \frac{1 - (2ax_0)^2}{4ax_0}x + \frac{1}{4a}]  hvor x0 er den x-værdi, hvor strålen ankommer. Eftervis denne formel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2014 af balsal (Slettet)

Hej, fik du lavet den her opgave :-) 


Skriv et svar til: Matematik - Projektopgave 2 - Parablen og parabolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.