Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til forskrift

23. marts 2014 af yololol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, jeg håber I kan hjælpe mig med min opgave. Jeg forstår den ikke helt. Her kommer den: 

En virksomhed fremstiller kun én vare. De samlede omkostninger ved 1.000 stk. er 816.000 kr. Heraf udgør de variable omkostninger 800 kr. pr. stk.

Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.500 kr. pr. stk. inkl. moms.  Lad x betegne antal producerede enheder, f(x) de samlede omkostninger i kr. og g(x) den samlede omsætning i kr.

 Bestem forskrifterne for f(x) og g(x) 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

                  f(x)=816\cdot x

                   g(x) =1500\cdot x


Svar #2
23. marts 2014 af yololol (Slettet)

Hej Mathon. Tak for dit svar, men er du ikke sød at forklare hvordan du er kommet frem til den løsning?


Svar #3
23. marts 2014 af yololol (Slettet)

#1

                  f(x)=816\cdot x

                   g(x) =1500\cdot x

Hej Mathon. Tak for dit svar, men er du ikke sød at forklare hvordan du er kommet frem til den løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2014 af Stats

En virksomhed fremstiller kun én vare. De samlede omkostninger ved 1.000 stk. er 816.000 kr. Heraf udgør de variable omkostninger 800 kr. pr. stk.

V = Variable omkostninger = 800 kr. pr stk

F = faste omkostninger

S = Samlede omkostninger = F + 1000·V = 816.000 kr pr 1000 stk

Dvs

F = 816.000 kr pr 1000 stk - 1000·V = 816.000 kr pr 1000 stk - 800.000 kr pr 1000 stk

F = 16.000 kr pr 1000 stk

F = 16 kr pr 1 stk

f(x) = (F + V)·x = 816·x

Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.500 kr. pr. stk. inkl. moms.  Lad x betegne antal producerede enheder, f(x) de samlede omkostninger i kr. og g(x) den samlede omsætning i kr.

1.500 kr pr stk inkl. moms

g(x) = 1.500·x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hjælp til forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.