Studievejledning

Ferie i gymnasiet?

24. marts 2014 af Sebastian777 (Slettet)

Hej.

Jeg står til at skulle starte i gymnasium næste år, og skal ind på en sproglig linie. Min familie og jeg skal ud at rejse i hhv. september og februar; 1 uge i september, og 1 uge i februar. 

Men, med alle de fraværsregler man som gymnasieelev skal overholde, er det så overhovedet muligt at tage på disse ferier for mig? Hvis det ikke er muligt, hvad vil konsekvensen så være?

På forhånd tak.

-Sebastian :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Du vil få noteret fravær for dette, med mindre at I lægger jeres rejser i ferier, vinterferien måske?

Får du noteret for meget fravær, skal du op til eksamen i alle fag, men det burde vel heller ikke være noget problem for en der ikke synes det er nødvendigt at følge undervisningen, vel?

Hilsen Lars


Svar #2
25. marts 2014 af Sebastian777 (Slettet)

Hej Lars.

Det er forsøgt at lægge ferierne i skoleferierne, men da vi i begge rejsetilfælde er 3 familier der skal afsted sammen, er det ikke muligt at lægge ferierne så det passer perfekt med min skoleferie, bla. fordi, at vi bor i forskellige dele af landet, der desværre ikke afholder ferie på samme tid. Jeg vil lige påpege at jeg synes at det er meget nødvendigt at gå op i skolen, og gør altid mit bedste for at klare mig så godt som muligt. Vi er blevet inviteret på ferierne, da begge hold bedsteforældre fylder 70 - det er altså ikke et valg vi selv har truffet.

Hvordan udregnes fraværsprocenten? Er det ved, at man simpelthen finder ud af, om man har været fraværende i mere end 10 procent af skoleåret, ved at krydse ind hver morgen, eller?

Hilsen Sebastian.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

Så vidt jeg husker så krydses der af for hver undervisningstime. Jeg kender flere der er mødt op, meget syge, for at 'stemple ind', sove hele timen og gå hjem straks efter. Alt dette alene fordi at skemaet var lagt, så at 3 dages fravær i det fag gjorde at procenten var overskredet for et helt år.

Hilsen Lars


Svar #4
25. marts 2014 af Sebastian777 (Slettet)

Okay, mange mange tak for din hjælp!

-Sebastian

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af allan_sim

#3.

De fleste skolers studie- og ordensregler oprerer også med løbende fravær. Der er altså ikke kun tale om 10% fravær for hele skoleåret, men også for opgørelsesperioder - således at man ikke kan vælge at blive væk i store perioder i starten (eller slutningen) af skoleåret, når man blot holder sig under 10% samlet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2014 af KlogeÅse

Citat: "Vi er blevet inviteret på ferierne, da begge hold bedsteforældre fylder 70 - det er altså ikke et valg vi selv har truffet"

Eh, jo - I har sagt ja til at tage med på ferierne; det er jeres valg.

At tage på ferie en hel uge allerede i september i det år, man begynder i 1g, er i øvrigt ikke den bedste måde at starte sin gymnasietid på.


Svar #7
11. april 2014 af Sebastian777 (Slettet)

Ja, det har vi da? Det er to 'once in a lifetime experiences", og du må meget undskylde, at min familie og jeg gerne vil være rige på livet og dets oplevelser istedet for udelukkende skolegang. Desuden får jeg rigtig gode karakterer, og gør mig generelt umage. Jeg/vi synes bare at der også findes et liv udenfor skolen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2014 af KlogeÅse

#7 Der er ingen grund til at blive sur over, at I faktisk selv har truffet beslutningen.
Jeg har selvfølgelig ingen anelse om, hvilke overvejelser I har gjort jer, men du var i gang med at fralægge dig ansvaret. Den går ikke.

Ja, der er også et liv udenfor skolen - men der er faktisk mødepligt til timerne.


Svar #9
11. april 2014 af Sebastian777 (Slettet)

Enig.

Bestemt, men folk lever heller ikke evigt. :)


Skriv et svar til: Ferie i gymnasiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.