Matematik

Pris og omkostninger - Opgave

21. april 2014 af uopnålig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave jeg ikke er helt sikker på om jeg løser rigtig, så ville blive glad for noget hjælp :)

En virksomhed har undersøgt markedet for et produkt og fundet frem til, at prisen  ( i 1000 kr) pr. ton kan beskrives ved en eksponentiel funktion f givet ved:

f(x) 69*0,98^x          0_<x_< 100

a. bestem prisen ved en afsætning på 25 tons 

omsætningen R (i1000 kr ) er givet ved

R(x)=f(x) 69*0,98^x          0_<x_< 100

b. bestem den størst mulige omsætning

omkostningerne C  (i1000  kr) ved produktion af produktet er givet ved funktionen med 

C(x)=12x+250  0_<x_<100

overskuddet bestemmes ved

omsætning - omkostninger

c. bestem en forskrift for overskuddet p, og bestem den pris pr. ton der giver det størst mulige overskud

spørgsmål a får jeg til 41,6390, sætter 25 på x plads

b og c er jeg ikke helt sikker på hvordan man beregner, så hjælp gerne tak :)


Svar #1
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Ingen kan hjælpe?:O   :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af jnl123

måske er hjælpen uopnåelig :)

Er f(x) og R(x) virkelig ens?


Svar #3
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

jo, der er ingen forskel i opgaven på dem 

håber jeg da ikke :O


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2014 af jnl123

b)

Jeg forstår ikke hvis R(x) = f(x)

c)

p(x) = R(x) - C(x)

bestem det x hvor p'(x)=0


Svar #5
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

så i c

Skal jeg bare sige R(X)-C(x) og så har jeg p(x)?

men ved du så hvad man skal for at bestemme den pris pr. ton der giver størst mulige overskud? 

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2014 af jnl123

kan det ikke passe at

R(x) = x*f(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. april 2014 af jnl123

Hvis vi nu siger at R(x) = x*69*0.98^x

så skal du i b) finde toppunktet/maximum af R(x) ved at differentiere og sætte lig nul. Altså løse R'(x) = 0


Svar #8
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

tak :) 

men ved du så hvad man skal i c ? er lidt forvirret over den


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2014 af jnl123

jamen c) må være næsten magen til b). Først bestemmer du p(x), så finder du maximum af p(x), til sidst indsætter du den fundne værdi af x i f(x) for at få pris/ton


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2014 af jnl123

jamen c) må være næsten magen til b). Først bestemmer du p(x), så finder du maximum af p(x), til sidst indsætter du den fundne værdi af x i f(x) for at få pris/ton


Svar #11
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

okay tak


Svar #12
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2014 af jnl123

med hvad ? :)


Svar #14
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

min opgave, er ikke sikker på om jeg gør det rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. april 2014 af jnl123

hvordan har du lavet den? :)


Svar #16
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Jamen kan ikke finde ud af at lave den, har lavet opgave a. Men resten kan jeg ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Som jnl123 har skrevet, kan opgave b og c løses ved at differentiere funktionerne og sætte det lig nul.
Har du lært om at differentiere i matematik?

Prøv at skrive funktionen, og vis hvordan du vil differentiere den.

Din funktion i b ser underlig ud, men hvad siger du til, at vi følger jnl123s forslag og bruger R(x) = x * 69*0.98x?
Så kan du differentiere den som et produkt.


Skriv et svar til: Pris og omkostninger - Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.