Matematik

Maple 17 !

25. juli 2014 af bjerg11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg ønsker at finde antal grader af dette udtryk i en maple-fil l!! : 

A := \sin^{-1}\frac{2.7*sin(60)}{2.4}

Jeg har prøvet i meget langt tid, men det har ikke lykkes mig at få det korrekte svar frem. 

I kan også tage et screenshot. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Har nu ikke brugt Maple siden gymnasiet, så er ikke helt up-to-date, men er det A, du prøver at definere, eller er det bare udtrykket du vil have som nummerisk værdi (eller tal)? 

Hvis det sidste er tilfældet, så kan jeg ikke se, hvorfor du siger: "A:=". 

Har du prøvet at reloade de diverse packages man skal bruge, før man kan overhoved anvende cos, sin o.s.v.?

Som sagt, kan ikke pt. finde fejlkilder, da jeg ikke kan se hele dit output. 

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Eller er det svaret du får ud i radianer? Ligner dit svar noget i stilen af: \frac{2\prod }{3}?

I såfald kan en convert(WhatEverNumber,degrees) commando godt hjælpe. 


Svar #3
26. juli 2014 af bjerg11 (Slettet)

Du siger noget. Jeg er meget sikker på, det er en pakke, jeg skal bruge. Jeg får tallet hverken som radianer eller grader, men som en kort ligning. Mange tak for din hjælp ! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Helt fint - selv tak! 

Og ja, hvis du ikke har dowloadet de diverse packages, er det 99% derfor.  Jeg mener, at det var pakken "with(Units[Standard]):" , der ville give dig adgang til at bruge de diverse trigonomiske funktioner (sin, cos, tan etc.), så du kan få tallene ud i numeriske værdier eller radianer. 

P.S. Og hvis der optræder noget "I" din ligning både nu og i fremtiden (Ex. x+2=5I), kan du kassere det med det samme, da "I" i Maple betyder, at tallet er et irrationalt tal, og ikke et reelt tal, og dette er ikke noget du burde beskæftige dig med i gymnasiet.   

Bard


Svar #5
26. juli 2014 af bjerg11 (Slettet)

Jeg kom hurtigt i tanke om Gym-pakken. I denne pakke findes nogle meget ofte brugte funktioner til eksamen. Jeg sidder nemlig og løser et opgavesæt fra STX matematik B-niveau. Tror jeg vil sende den her ind for bedømmelse. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2014 af Therk

degrees:=2*Pi/360;
A:=arcsin(2.7*sin(60*degrees)/2.4);
evalf(A/degrees);

 I Maple 17 er der ikke behov for at loade pakker til sådanne opgaver. evalf(A/degrees) giver dig svaret i decimaler - ellers benyt blot

A/degrees;

for den præcise løsning.

degrees:=2*Pi/360 konverterer fra grader til radianer og 1/degrees konverterer fra radianer til grader.


Skriv et svar til: Maple 17 !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.