Studievalg og videregående studie

Forbedre gennemsnit af særligt relevante fag

31. juli 2014 af Kanduhjælpemig (Slettet)

Hej Studieportalen

Jeg vil gerne søge ind på min drømmeuddannelse, som er jura, om et par år. I sommers blev jeg student, og mit gennemsnit har derfor tegnet et billede af, om optagelse på jura kan blive en realitet. Det kan det nu, men adgangskvotienten på uddannelsen er igen steget, og da den nok også vil det de næste par år, er jeg begyndt at kigge på kvote 2, og hvilke muligheder jeg har for at forbedre mig, så jeg måske vil kunne komme ind her.

På uddannelsesinstitutionens hjemmeside har jeg set, at de vurdere ud fra gennemsnit af særligt relevante fag og andre relevante kvalifikationer. Jeg har derfor nogle spørgsmål, som jeg håber i kan svare på:

1. Mit gennemsnit af særligt relevante fag er nu på 8,8, og jeg er tvivl om det vil være muligt for mig at gøre det bedre. Fagene er dansk A, (fik 7 og 10) engelsk B (fik 7 og 7) og matematik C (fik 10 og 12), som også er de niveauer jeg har fagene på. Jeg fik 7 i skriftlig dansk, og jeg er overbevist om, at jeg vil kunne gøre det bedre, men det er vel ikke muligt, når jeg allerede har haft faget på a-niveau?

2. Hvis jeg nu vælger at tage faglig supplering i engelsk A og jeg så får lavere karakterer end jeg fik på b-niveau, hvilke karakterer vil så gælde, den nyeste eller den højeste?

3. Jeg regner med at starte som elev som advokatsekretær i år, og så søge ind på jurastudiet derefter. Min uddannelse som avokatsekretær vil vel tælle godt på en kvote 2 ansøgning? Hvis jeg ikke kan finde en advokatsekretærelevplads, og finder en kontorelevplads i stedet, vil det så stadig være lidt relevant?

4. Er der andet jeg kan gøre for at forbedre mine chancer? Kan jeg tage kurser i skriftlighed, engelsk, juridiske fag eller andet?

Alle svar vil blive modtaget med kyshånd!!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2014 af sinesin (Slettet)

1. Du kan altid forbedre karakteren udenset om du haft den på det niveau eller ej.

2. De vil således tage den bedste karakter og beregne gennemsnit ud fra det. Det gælder også selvom du får 02, for så tager de bare den forrige karaktere der var bedre. Men hvis din karaktere fra b-niveau var bedre så skal du bare gøre dem opmærksomme på at du hellere vil have at de skal bruge den.

3. Ja relevant er det. Jeg kan hermed sige at noget der er så relavent vil tælle dig op selvom din karaktere ikke helt rammer den kommende adgangskvotient. Men som sagt er karakteren også vigtig. Især på AU. Det var også min arbejdserfaring der talte mig op. Det kan jeg tydelig se på adgangskvotienten. 

4. Jeg vil råde dig til at forbedre dine fag. Det er nok det nemmeste. Og det er også det der tæller mest.


Skriv et svar til: Forbedre gennemsnit af særligt relevante fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.