Andre fag

Beregning af flow til varmtvandsbeholder

28. august 2014 af nahojnesnej (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Jeg er energiteknolog studerende.

Har har fået givet en opgave, hvor jeg skal beregne, om flowet til varmtvandsbeholderen fra varmeveksleren er stort nok.

Oplysninger:

Ønsket temperatur i beholder : 55 grader

Beholderens effekt : 18 KW

Flow gennem beholder : 0,5 M3/h

Beholders størrelse : 300 L

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af hesch (Slettet)

Der kommer ikke flow fra varmeveksleren til beholderen. Det er to forskellige kredsløb.

Der er formodentligt brugsvand i beholderen ( ikke radiatorvand ), eftersom den rummer 300 L.

Koldt brugsvand kan du antage er 6º varmt, så du skal opvarme 0,5m3/h vand fra 6º til 55º.

Energien til opvarmning af 0,5m3 vand: 

E = 500000cm3 * 4,2 J/(K*cm3) * ( 55 - 6 )K      ( Enheden kommer ud i Joule )

Effekten:  P = E/tid = E / 3600 s                      ( Enhed: Watt )

Den krævede effekt skal være mindre end 18 kW.

I praksis tages det i betragtning, at der fx ikke styrtebades i døgndrift. Men der står ikke i dine oplysninger, hvad det varme vand benyttes til.

PS:  Dine enheder som  M3 og  KW er forkerte. De skal være  m3 og kW.


Skriv et svar til: Beregning af flow til varmtvandsbeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.