Matematik

Hjælp

29. august 2014 af MM2300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer kloge mennesker. Er der ikke en sød en der kunne hjælpe mig med det her spørgsmål: 

Hvis man fordobler sidelængden i en terning, hvad sker der så med overfladearealet og med rumfanget?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Når du skal beregne arealer for et kvadrat:  Areal = længde*bredde = sidelængde2.

Beregning af rumfang af terning:   Rumfang = længde*bredde*højde = sidelængde3.

Prøv at beregne areal og rumfang, hvor sidelængde fx er 1 hhv. 2.

Se hvad der ændres ved areal og rumfang.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.