Kemi

Syre-base

01. september 2014 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvor mange mL husholdningseddike skal bruges til at fjerne 25 g kalk (CaCO3) i en kedel?

2 CH3COOH(aq) + CaCO3(s)  à Ca2+(aq) + 2 CH3COO-(aq)  +  CO2(g) + H2O(l)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2014 af mathon

         n(CH3COOH) = 2·n(CaCO3) = 2·m(CaCO3)/M(CaCO3) = 2·(25 g) / (100,09 g/mol) = 0,49955 mol

         V(CH3COOH) · c = 0,49955 mol

         V(CH3COOH) = (0,49955 mol) / c


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2014 af mathon

   Du skal kende CH3COOH's molære koncentration for at kunne beregne antal mL CH3COOH.


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.