Matematik

Matematik

02. september 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en meget en stor opgave, hvor jeg ikke kan svare på noget af det. Håber nogen af jer kan hjælpe mig

Opgave 5 (9 point). Koncentrationen af stoffet theophyllin i blodet hos en astmapatient efter en indsprøjtning fremgår af nedenstående tabel.

Antal timer efter indsprøjtning

2

4

6

8

10

12

Koncentration (mg/L)

8,2

5,8

4,3

3,0

2,2

1,5

a)Gør rede for, at udviklingen med god tilnærmelse kan anses for en eksponentiel udvikling, og bestem en forskrift for koncentrationen som funktion af tiden.


b)Hvis patienten har 4,5 L blod, hvor meget aktivt stof fik patienten så indsprøjtet?


c)Hvad er koncentrationen 24 timer efter indsprøjtningen?


d) Når koncentrationen kommer ned under 0,08 mg/L, har medicinen ikke længere nogen betydning. Hvornår sker det ifølge modellen?


e)Hvor mange procent falder koncentrationen i løbet af 3 timer?


f) I aftagende eksponentielle udviklinger halveres funktionsværdien når x øges med en fast størrelse, der kaldes halveringskonstanten T½ (eller hvis det er tid som her, halveringstiden). Bestem T½.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2014 af peter lind

Brug eksponentiel regression på de data


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af Dkdrengen (Slettet)

a) Sæt dine data ind i et koordinatsystem og få et program til at lave regression på dem. Eller f(x)=b*a^x, find her a og b ved at følge vejledningen til højre:

http://www.regneregler.dk/eksponentiel_funktion.jsp

b) Her ganger du blot mængden efter 0 timer, med de 4,5 L blod. De 0 timer kan du finde ud fra din forskrift for den ekspotentielle funktion, som du fandt i a)

c) Her indsætter du 24 på x plads i din forskrift for funktionen.

d) Her indsætter du 0,08 mg/L på f(x) plads i den forskift og isolerer herefter x i din forskrift. 

e) Find mængden Mg/L efter 3 timer, ved at indsætte 3 på x plads. Herefter Siger du

((mængden ved 0 timer - mængden ved 3 timer)/mængden ved 0 timer) * 100 = dit facit i %

f) Log(1/2) / Log(a)= T1/2


Håber du kan finde ud af det efter disse hints. Fortsat god dag. 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.