Matematik

Maple 18

03. september 2014 af Tila91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der har en idé om hvordan man løser en trigonomiopgave i Maple 18?
De har lavet om på kommandoerne i det nye maple 18 siden maple 17, så jeg kan hverken anvende with(Gym) kommandoen eller bruge solve.

skal blot løse en opgave vha. cosinus relationerne og har nu snart brugt 2 timer på at lede efter hjælp på internettet, men kan intet hjælp finde :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det lyder som om det er hurtigere at løse opgaven i hånden, men jeg kan dårligt forestille mig, at der skulle være lavet så radikalt om på kommandoerne, at brugere af tidligere versioner ikke kan følge med.


Svar #2
03. september 2014 af Tila91 (Slettet)

Det er det skam også, men min lærer vil gerne have det elektronisk.

Det var bare hvis der var en der nu vidste det ellers er jeg jo nødsaget til at gøre det i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

solve-kommandoen ser da ud til at leve i bedste velgående

http://www.maplesoft.com/support/help/Maple/view.aspx?path=solve&term=solve


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Tila91,

Det er nu en del tid siden jeg har brugt Maple, men hvad er der galt med dit svar? For du svaret ud ikke-reelle tal eller i radianer? 

Hvis ovenstående er tilfældet, så er det fordi, du skal loade en såkaldt "package" før sin(x), cos(x), osv. rent faktisk vil virke ordenligt. Jeg mener, at pakken hed with(Units[Standard]). 

Men uden at jeg har noget konkret at se på, er mine vejledninger foroven det eneste jeg kan komme med. 

P.s. Andersen11: Jeg gav et foreslag til, at hun kunne bruge alternativet with(Units[Standard]), hvilket stadig skulle virke ifølge Maple fora. 

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trådstarter forklarer selv, at det er pakken with(Gym), der ikke loades. Det er ikke sikkert, at den er klar til Maple 18. Pakken indeholder bl.a. versioner som Sin() og Cos() af de trigonometriske funktioner, der direkte tager argumenter i gradtal. Men man kan vel altid anvende standardfunktionerne sin(), cos() osv. og så selv konvertere vinkler frem og tilbage mellem radianer og grader.


Svar #6
03. september 2014 af Tila91 (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se, men jeg kan bare ikke bruge det i mit Maple til at finde en vinkel i ligning i trigonometri.

plejer også at skulle skrive with(Gym) først, men når jeg skriver det siger den error.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så må du klare dig uden Gym-pakken indtil den bliver stillet til rådighed af dit uddannelsessted.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2014 af StuderendeStudent (Slettet)

Jeg tror måske at du ikke har indlæst Gym-pakken rigtigt i programmet. Der kan være problemer med pakken hvis den lægger sig i en forkert sti på computeren.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2014 af Therk

Der er intet galt med solve. Ang. Gym-pakken, så har jeg aldrig forstået, hvorfor lærerne ikke bare sætter 5 minutters undervisning af til radianer.

Anyways, forholdet mellem radianer og grader er således:

\text{Radianer} = \frac {2\pi} {360} \cdot \text{Grader}

Lav evt. dine egne funktioner vha. det:

Sin := x-> sin(x*Pi/180);
Cos := x-> cos(x*Pi/180);
Tan := x-> tan(x*Pi/180);

 Spørger du mig, så siger jeg: Glem den Gym-pakke ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2014 af inger91 (Slettet)

Åh tak for svaret, men jeg skal ikke bruge radianer, men jeg skul bare kunne regne vinkler og sidelængder ud i maple vha. Ligningsløsning på maple

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2014 af Therk

Så skal du vel også bruge ovenstående. Når den giver et resultat i radianer og du vil have det i grader, bruger du bare samme formel:

\text{Grader} = \frac{360}{2\pi}\cdot \text{Radianer}

Eksempelvis:

arcsin(2/4)*180/Pi;
arccos(2/4)*180/Pi;

Eller ved "ligningsløsning"

sin(x)=2/4:   solve(%)*180/Pi;
cos(x)=2/4:   solve(%)*180/Pi;

Giver dig vinklerne i en retvinklet trekant med sidelængderne 2, √12 og 4 i grader.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2014 af inger91 (Slettet)

Så man kan ikke bruge den til cosinusrelationen?
Hvis man kan.
Kan du så give et eksempel på hvordan man løser
Cos(A)=(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)
Hvor at man udregner vinkel A

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så er

        Arad = cos-1((b2+c2-a2)/(2·b·c))

Resultatet er i radianer. Resultatet i grader er så

        Agrad = Arad · 180 / π


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. september 2014 af Therk

cos(A) = (b^2+c^2-a^2)/(2*b*c):   evalf(solve(%,A)*180/Pi);
 

Først løser den for A (selvom det er overflødigt ikke at gøre i hånden), så omregner den det til grader og evalf giver så svaret i decimaler, i tilfælde af at svaret ikke er et heltal.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. september 2014 af Therk

Det ville give mere mening at ville bruge solve-kommandoen til at finde en af sidernes længde på dit niveau. Det er på grænsen til trivielt, at ligningen

5 = cos(x)

har løsningen

\cos^{-1} (5) = x.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. september 2014 af MissCeca (Slettet)

Jeg bruger maple 18 og jeg har ingen problemer med gym pakken.


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. september 2014 af inger91 (Slettet)

Ah okay. Tusinde tak.
Jeg ved godt at det er meget hurtigere og slet ikke nødvendigt at bruge computeren til at løse disse opgaver, men min lærer han kræver at vi laver vores opgaver elektronisk.

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad forhindrer dig så i at gøre det?


Skriv et svar til: Maple 18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.