Matematik

løs ligningen

19. september 2014 af mimicadaawe (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjæælp !

3/8*(7/5)^x=3*(7/10)^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af mathon

        \frac{3}{8}\cdot \left ( \frac{7}{5} \right )^x=3\cdot \left ( \frac{7}{10} \right )^x

       \left ( \frac{7}{5} \right )^x= 8\cdot \left ( \frac{7}{10} \right )^x

        2^{x}\cdot \left ( \frac{7}{10} \right )^x=8\cdot \left ( \frac{7}{10} \right )^x

          2^{x}=2^3

           x=3      


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.