Generelt

plagiering

19. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hej, igår sendte jeg en billede til min lærer (en opgave). I dag kom jeg til at ligge billedet op på en officiel forum som eksempelvis studieportalen. Vil det blive registret som plagiering når billedet også ligger som på nettet?

Kort sagt er mit spørgsmål:
Kan et billede blive registreres som plagiat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

hvis du selv har lavet billedet, så er det ikke plagiering. Du har jo selv lavet det. At du så efter at have afleveret det til bedømmelse, offentliggør det, er heller ikke plagiering.

Nogle regner det for dårlig stil (og eventuelt) plagiering at aflevere noget til bedømmelse, som allerede er bedømt (af andre) uden at skrive sig selv på som kilde.

Hilsen Lars


Svar #2
21. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Men kan plagieringssystemet godt registrer billeder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

der findes programmer der kan genkende billeder, men det tror jeg ikke er noget som nogen skoler har råd til at anskaffe. NSA, politiet og Google, bruger det til at finde særlige billeder, bl.a. børneporno.

I øvrigt, såfremt at anti-plagieringsprogrammet finder en positiv, så er det kun at betragte som om, at der måske er noget galt. Faste vendinger og meget andet kan give "falske positive". Hvis programmet giver udslag, så skal sagen undersøges nærmere, herunder skal du have lejlighed til at fremsætte dine bemærkninger osv osv.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: plagiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.