Matematik

Ukendte variabler i en 2.gradsligning

30. september 2014 af bananman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan finder jeg b og c i denne ligning?:

77-36i+9b-2ib+c

-36i+9b-2ib+c=-77

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af peter lind

Placer de reelle dele for sig og de imaginære dele for sig. Realdelen skal så give -77. imaginærdelen 0. Det giver to ligninger til bestemmelse af b og c
 


Svar #2
30. september 2014 af bananman (Slettet)

(9b+c)-i(2b+36)=-77


Svar #3
30. september 2014 af bananman (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så b ?


Svar #4
01. oktober 2014 af bananman (Slettet)

har fundet ud af det, tak!


Svar #5
01. oktober 2014 af bananman (Slettet)

Hvorfor skal realdelen give -77 og imaginærdelen 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af peter lind

Det kommer af højre side som er -77 = -77+0*i

Både realdelen og imaginærdelen skal være den samme på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Ukendte variabler i en 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.