Matematik

Reducere så meget så muligt

25. oktober 2014 af werity (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

Er der please nogen som kan regne opgaven ud, samt hvor i fortæller hvad i gør, altså gør det step by step.

Vil så meget gerne lære det, er meget bagud, ift reduktion som denne opgave, derfor har jeg fundet et eksempel som vi har taget i klassen, før, men forstod det ikke. 

Vil i hjælpe? På forhånd tak

Billede vedhæftet

Vedhæftet fil: ininfnr.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2014 af LeonhardEuler

ininfnr.png

Benyt tredje kvadratsætning   

Bemærk   4a2x2 - b2 = 22a2x- b2 = (2ax)2 - b2


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2014 af hesch (Slettet)

( 2ax + b ) / ( 4a2x2 - b2 ) =

( 2ax + b ) / ( (2ax + b ) * ( 2ax - b ) ) =

1 / ( 2ax - b )

Altså man benytter:

( a + b ) ( a - b ) = a2 - b2    ( det er en af disse sætninger, man bare lærer udenad ).

#1:  Undskyld facit.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{2ax + b}{4a^2 \cdot x^2 - b^2 } = \frac{a (2x+b)}{a(4a\cdot x^2-b^2)} = \frac{x(2 + b)}{x(4ax-b^2)} = \frac{2+b}{4ax}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2014 af LeonhardEuler

#3: Det er ikke korrekt. Da a og x ikke indgår som faktorer i begge led i henholdsvis tæller og nævner. 

Se heller #1 eller/og #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Jeg undskylder, har set det nu og har også bemærket #1 og #2. Tak for bekræftelsen.


Skriv et svar til: Reducere så meget så muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.