Matematik

Ligninger

25. oktober 2014 af quizkongen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har disse to ligninger som jeg skal løse problemet er at jeg ikke ved hvordan man gør.

\frac{3}{x-1}+4=10

og

\frac{4}{1-x}+4x=2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

Gang ligningerne med x-1


Svar #2
25. oktober 2014 af quizkongen (Slettet)

Kan du uddybe? Og vise hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af peter lind

du ganger hvert led med x-1


Svar #4
25. oktober 2014 af quizkongen (Slettet)

Svaret var ikke så meget bedre end dit første


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{3}{x-1} + 4 = 10 \Leftrightarrow \left \left (x-1 \right )\cdot \left (\frac{3}{x-1}+4 = 10 \right ) = 3 + 4x - 4 = 10x - 10

\Leftrightarrow 3 - 4 + 10 = 10x - 4x\Leftrightarrow 9 = 6x \Leftrightarrow x = 1,5


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.