Fysik

EL hjælp

26. oktober 2014 af PLars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan hjælpe mig videre med disse opgaver?

Jeg sidder allerede fast, hvor jeg skal angive om batteriet op-, eller aflades.

Batteriet har en kapacitet på 15 Ah. Generatoren har en indre modstand på 145 mOHM og en EMK på 13,4 V.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Jeg kan se, at du har lavet to maskeligninger, men laver du et knudepunkt med spændingen U ovenfor batteriet, kan knudepunktsligningen skrives:

(13,4V - U)/0,145Ω - (U-12,6V)/0,08Ω - U/4Ω = 0        ( IG , IB , IR )

Det er lidt enklere, og giver selvfølgelig det samme facit. Du får kun een ligning, hvoraf du også kan bestemme U.

Isolèr U, og indsæt U-værdien i knudepunktsligningen.  Find heraf de tre strømme.

Altså du har ikke lavet det forkert, det er blot ment som et hint.

Hvis strømmen går positivt modsatrettet batteriets EMK, oplades det.

2.2:  Batteriets afladningskapacitet = 10 Ah. Beregn strømaftaget, når generatoren kobles fra. 

Tid = 10Ah / ( xxx A )    ( ses af enhederne )

2.3:  Benyt  PR = U2/R   eller   PR = IR2 * R  i de to tilfælde


Skriv et svar til: EL hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.