Dansk

Redegørelse - hvordan?

27. december 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)
Hej folkens.

Jeg skal til at skrive en stil, hvor jeg skal redegøre for to artikler og siden diskutere emnet. I bestræbelserne herpå har jeg læst nogle af de redegørelsesopgaver, som er tilgængelige her på studi.dk, men jeg er stadigvæk i tvivl: Hvor vigtigt er det, at man indfletter citater til alt, man redegør for? Da der ikke er tale om en fortolkning, handler det i princippet ikke om at bevise noget, men citater er altid gode til at underbygge det, man redegør for, og vi er blevet beordret at indflette dem.

Jeg håber, at der er nogen, der vil svare mig herpå.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2005 af chichu (Slettet)

Som jeg har lært det, så er det ikke særlig vigtigt at underbygge alt med citater - det skulle jo nødigt blive en citat-mosaik, for det er der ikke meget selvstændigt arbejde i.
Citater skal med, hvis forfatteren udtrykker noget på en original måde, hvor man ved at omformulere det mister en del af betydningen.
Og så skal citater ikke være 10 linjer, der står for sig selv - det kan sagtens være en del af en sætning fra artiklen, som underbygger det, du er ved at skrive om. For det er vigtigt, at citatet ikke står selv, men inddrages i en sammenhæng af hvad du selv skriver.
Og selvfølgelig er det fint med et par citater hist og pist, men HENVISNINGER til teksten gør arbejdet mindst lige så godt - Så jeg tror det handler om at man spørger "bidrager denne formulering til at beskrive forfatterens standpunkt?".

Svar #2
28. december 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)

Hej chichu!

Det lyder ganske godt.

Har du selv skrevet en stil, hvor du har skullet udføre nogenlunde samme job som jeg? Hvis det er tilfældet, må jeg så læse? Du kan evt. tilføje mig på min msn, [email protected].


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2005 af chichu (Slettet)

#2: Har desværre ingen gamle danskstile på computeren, fordi den har været formateret et par gange siden gym:-/ Ellers havde jeg fluks sendt dem til dig :-)

Held og lykke med opgaven...

/Chichu

Skriv et svar til: Redegørelse - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.