Matematik

Lidt rusten 15000* 1/0,05*(1-(1/1,05)^N=100000

21. december 2014 af kbirch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Skal have isoleret 1,05^n og føler mig lidt rusten..

15000* 1/0,05*(1-(1/1,05)^N=100000

Håber der en der vil genopfriske mig lidt


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2014 af SuneChr

Mon ikke, det ser sådan ud

15000\cdot \frac{1-1,05^{-n}}{0,05}=100000
?

1,05^{n}=\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2014 af mathon

                     \frac{15\cdot 10^{3}}{5\cdot 10^{-2}}\cdot \left ( 1-\frac{1}{1,05^n} \right )=10^{^5}

                     3\cdot \left ( 1-\frac{1}{1,05^n} \right )=1

                     1-\frac{1}{3}=\frac{1}{1,05^n}

                     \frac{3}{2}=1,05^{n}

                     


Svar #3
21. december 2014 af kbirch (Slettet)

Jo, mange tak for de gode svar!


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. december 2014 af mathon

Til næste gang:

                                        G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                                        (1+r)^n=\frac{y}{y-G\cdot r}


Skriv et svar til: Lidt rusten 15000* 1/0,05*(1-(1/1,05)^N=100000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.