Fysik

Hvor meget vil kroppens temperatur stige

26. januar 2015 af Ipakii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Opgave 4 se vedhæftede fil. Jeg ved virkelig ikke hvilken Formel jeg skal bruge her. Hvis nogle kunne hjælpe ville det virkelig blive værdsat :/ skal afleveres i morgen så haster
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Jeg kan ikke se det vedlagte. Prøv at formulere opgaven.


Svar #2
26. januar 2015 af Ipakii (Slettet)

Glucose er en vigtig energikilde for levende organismer, der omsætter glucose til energi ved
reaktion med oxygen efter følgende reaktionsskema
C6H12O6(s) + 6 O2(g) 6 CO2(g) + 6 H2O(l)
Følgende tabelværdier kan benyttes: fGº(C6H12O6(s)) = -911 kJ/mol og fHº(C6H12O6(s)) = -1275
kJ/mol.
1) Beregn ved tabelopslag rGº og rHº for ovenstående reaktion ved 25 ºC.
2) Beregn rSº for reaktionen ved 25 ºC og kommentér fortegnet for rSº.
Et menneske vil typisk forbrænde omkring 150 g glucose ved at løbe 10.000 m .
3) Hvor meget energi bliver der udviklet ved forbrænding af denne mængde glucose?
Det kan antages, at 75% af denne energimængde omdannes til varme (de resterende 25% bruges til
bevægelse), og at kroppens varmekapacitet er 4 J/(K·g).
4) Hvor meget vil kroppens temperatur stige for en person, der vejer 75 kg, hvis der ikke
udveksles varme med omgivelserne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

4) I 3) er der beregnet en energimængde E . 75% af denne energimængde omdannes til varme, dvs

        Q = (3/4)E = m·c·ΔT

Her kender man m og c på højre side og kan så beregne temperaturstigningen ΔT .


Svar #4
26. januar 2015 af Ipakii (Slettet)

Tusind tak :)
Har funder ud af jeg har regnet opgave 3 forkert :/ ved du hvordan jeg finder energien der?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at vise, hvad du selv har gjort.


Skriv et svar til: Hvor meget vil kroppens temperatur stige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.