Matematik

Statistiske deskriptorer

28. januar 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle på Studieportalen.

Jeg har lavet en statistisk undersøgelse om unges valg af uddannelse, som jeg skal bruge til min mundtlig matematikeksamen, hvis emnet bliver trukket. 

Jeg er ved at skrive om, hvordan man undersøger og beregner deskriptorer, hvorledes jeg er nu startet på mindste- og størsteværdien, der kan beregnes variationsbredden af. 

"...ud fra observationerne aflæses mindste- og størsteværdien, hvormed fra de værdier kan man beregne variationsbredden." er det rigtigt? 

(se ligeledes vedhæftede fil)

Vedhæftet fil: valg af uddannelse.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Stats

Stikprøven bære noget præg af, at den ikke er repræsentativ.

Max værdi - min værdi = variationsbredde

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
28. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Hej Dennis og velkommen i indlægget.

Er skeamet ikke udformet som enkelte observationer? I mit tilfælde kan jeg kun undersøge alle deskriptorer ud fra observationerne men i forbindelse med hyppighederne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af Stats

Tjo, men chancen for hhx er sandsynligvis mindre end stx + htx

"I mit tilfælde kan jeg kun undersøge alle deskriptorer ud fra observationerne men i forbindelse med hyppighederne" (forstår ikke hvad du mener)

Men er dine observationer kvalitative eller kvantitative.. :)
Afgør derefter, hvorvidt det giver mening at lave deskriptore (eller karakteristiske tal)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
28. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#3

"Tjo, men chancen for hhx er sandsynligvis mindre end stx + htx," ..dog ikke i overenstemmelse med min undersøgelse. Men det blev dog kun undersøgt på min skole og spurgte mine klassekammerater. 

--

Jeg mener at jeg kan ud fra min egen undersøgelse, som jeg tager udgangspunkt i, ikke aflæse deskriptorerne ud fra observationerne -- det skal være i forbindelse med hyppighederne. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2015 af Stats

Observationerne. Er kvalitative eller kvantitative ?

Kan dine observationer måles og kvatificeres?
Eller er de vanskelige at iagtage og måle?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
28. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#5

De kan ikke måles og derfor skal det være i forbindelse med hyppighederne. 

Men kan du hjælpe mig med at, hvordan jeg skal formulere og skrive i rapporten, om hvordan de forskellige deskriptorer undersøges. Jeg tager nok udgangspunkt i en helt anden (opdigtet) undersøgelse, så jeg først og fremmest bedre kan illustruere det. (se vedhæftede)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2015 af Stats

Gennemsnittet / middelværdien vil da være x antal timer - Ved ikke hvordan du vil formulere det mht. dine observationer...

Gns x antal timer at/for/for at ...

Men formlen er givet ved: 
\bar{x}=\frac{1}{N}\sum_{i=1}^{n}x_i\cdot h(x_i)

(Vil lige pointere, at det største arbejde ved stikprøver, er selve planlægningen)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
28. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Den formel forstår jeg intet af.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2015 af Stats

\bar{x}=\frac{1}{N}\sum_{i=1}^{n}x_i\cdot h(x_i)=\frac{1}{71}\cdot(1\cdot 4 + 2\cdot 10 + \cdots+10\cdot 1) = ??

N er antal udfald (summer alle de tal i dine hyppigheder)
xi er dine observationsværdier (timer)
h(xi) hvor hyppigt denne "?" kommer i observation xi

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Statistiske deskriptorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.