Matematik

integralregning

30. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan vil man bestemme denne her udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at løse en ligning i t:

        \int_{t}^{3}(2x+3)\, \textup{d}x=14

Beregn integralet udtrykt ved t, og løs så ligningen. Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder der

        \int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x=F(b)-F(a)


Svar #2
30. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

(2*3+3)-(2*t+3)=14

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal først finde en korrekt stamfunktion til f(x) = 2x+3 og så indsætte grænserne.


Svar #4
30. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

men er funktionen ikke allerede integraret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, den er heller ikke integreret. Integralet betyder jo, at man skal finde en stamfunktion til funktionen under integraltegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2015 af mathon

#2   

                   \int_{x_1}^{x_2}\left ( ax+b \right )dx=\left [ \frac{a}{2}x^2+bx \right ]_{x_1}^{x_2}=\frac{a}{2}{x_{2}}^{2}+bx_2-\left (\frac{a}{2}{x_{1}}^{2}+bx_1 \right )=

                                           \frac{a}{2}\left ( {x_{2}}^{2}- {x_{1}}^{2}\right )+b\left ( x_2-x_1 \right )

   i dette tilfælde:
                                 a=2\; \; \; \; \; b=3\; \; \; \; \;x_1=t\; \; \; \; \;x_2=3


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2015 af mathon

#2

Efter indsættelse får du en andengradsligning i t.


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.