Matematik

Beregn højde af skorsten - trigonometri

31. januar 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en matematik opgave om trignometri som jeg har siddet med i noget tid og jeg er gået i stå ved et af . 
Mit problem er at jeg ikke ved hvilken/hvilke formler jeg skal bruge? 

Jeg skal finde ud af hvor høj den lokale fabriks skorsten er. Pga. et hegn kan man ikke komme tæt på skorstenen. Men kan måles ved at hegnet danner sigtelinjen til toppen af skorstenen en vinkel på 36° med vandret. 50 meter længere væk er vinklen nu 23°, se tegningen ovenfor. Beregn højden af skorstenen.

Har virklig brug for hjælp.. 
Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2015 af mathon

                       h=\frac{\tan(36^{\circ})\cdot \tan(23^{\circ})}{\tan(36^{\circ})-\tan(23^{\circ})}\cdot (50\cdot m)


Skriv et svar til: Beregn højde af skorsten - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.