Matematik

bestem længderne ?

28. februar 2015 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problem med denne her opgave ? 

opgaven er vedhæftet 

er der tale om skalerfaktoren? skal jeg divider 4 med 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af peter lind

Nej. Af trekant ABC find vinklerne A og B af at tangens til en vinkel i en i retvinklet trekant er modstående katete divideret med hosliggende katete

Derefter kan du bruge regneregler for en retvinklet trekant i trekanterne ACH og BCH til at finde de ønskede sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Fra grundskolen ved man, at højden i en retvinklet trekant deler denne i to retvinklede trekanter, der hver er ensvinklet med den oprindelige trekant. Endvidere ved man, at højden i en retvinklet trekant er mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen. Da kateterne i den retvinklede trekant ABC er 3 og 4, ved man af Pythagoras, at hypotenusens længde er 5. Derfor har man ved at benytte ensvinklede trekanter, at

        |AH| / |AC| = |AC| / |AB|

dvs.

        |AH| / 3 = 3 / 5

og

        |BH| / |BC| = |BC| / |AB|

dvs.

        |BH| / 4 = 4 / 5

hvoraf man let finder |AH| og |BH| .


Svar #3
01. marts 2015 af linma (Slettet)

altså jeg har regnet 3/5=0,6 og 4/5=0,8, men hvad siger dette om det ? vinkel C er 30 grader. Skal jeg først finde vinklerne først ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vinkel C er ikke 30º . Vinkel C er en ret vinkel og derfor lig med 90º . Men der er ingen grund til at regne vinklerne ud. Isoler |AH| og |BH| af udtrykkene i #2:

        |AH| = 3 · 3 / 5 = 9/5

og

        |BH| = 4 · 4 / 5 = 16/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

11014691_10206509759451189_365551207_n.jpg 


Skriv et svar til: bestem længderne ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.