Kemi

Mønts kobberindhold

03. marts 2015 af serenabb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Efter endt reaktion har man en klar opløsning idet de metaller som mønten i øvrigt består af opløses i salpetersyren. Denne opløsning hældes i en 250 mL målekoble hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand.

Af den fremkomne opløsning udtages med pipette 10 mL som overføres i en 100 mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med ammoniakvand således at man ender med at have en opløsning (kaldet opløsning Y) hvori [NH3] = 0,500 M. Absorbansen for opløsning Y måles til 1,26. Absorbansen skyldes alene opløsning Y's indhold af Cu(NH3)4^2+

Bestem møntens kobberindhold idet du angiver resultatet i masseprocent.

Nogle der kan vise en korrekt løsning for denne opgave - og hvorfor den løses som den gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af mathon

Absorbansen er givet
ved:                                  

                                                   A = ξλ · l ·c


Svar #2
04. marts 2015 af serenabb (Slettet)

Ja, men hvad gør jeg? Den er jo målt til 1,26


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af mathon

Du skal kende   ξλ.
l er vel 1 cm.


Svar #4
04. marts 2015 af serenabb (Slettet)

Men jeg kender ikke ξλ :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2015 af Heptan

#4

Så må du jo finde ud hvad den er. Man er nødt til at kende den for at løse opgaven.


Svar #6
04. marts 2015 af serenabb (Slettet)

Har du evt en udregning der viser hvordan man gør? Jeg kan slet ikke lige se hvad man skal gøre her.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2015 af mathon

                                 A         
                        c = ---------
                               ξλ · l


Skriv et svar til: Mønts kobberindhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.