Matematik

finde tangent til stamfunktion!

04. marts 2015 af xi3t (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-5x+6  , x? R

Jeg skulle angive samtlige stamfunktioner = F(x)=x^3/3-(5x^2)/2+6x+K

Derefter bestemme den stamfunktion der opfylder F(3)=4

F(3)=3^3/3-(5*3^2)/2+6*3-0,5=4

Grafen for denne stamfunktion har to tangenter med hældningskoefficienten 2

Beregn koordinaterne til disse to tangenters røringspunkt med grafen for F

???? hvordan gør jeg det???? plzz kom gerne med generelle formler meeen hvis muligt gerne løst i henhold til opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Stats

Differentier og find f'(x)=2.

Anvend: f'(x0)(x-x0)+f(x0)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
04. marts 2015 af xi3t (Slettet)

Hvad skal jeg differntier Dennis?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af Stats

f(x)=x2-5x+6 (Funktion)
F(x)=x3/3-(5x2)/2+6x+K (Stamfunktion)

Har 2 tangenter med hældningen 2,

f(x) = 2 , x = 4 ∨ x = 1   (Da f er den differentierede af F, og den afledte funktion fortæller om hældning)

y = f(4)(x-4)+F(4) Første tangent
y = f(1)(x-1)+F(1) Anden tangent

Koordinaterne (1,F(1)) og (4,F(4))

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2015 af mathon

Røringspunktsbestemmelse:
                                                      F '(x) = f(x) = x2 - 5x + 6 = 2


Skriv et svar til: finde tangent til stamfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.