Matematik

Hjælp til differentialeregning i wordmat

30. marts 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne funktion: I(t)=200*(1-0,9*e0,0091*t)

Jeg skal t som funktionen af I(t) i wordmat. Hvordan gør jeg det?

Jeg tænkte at jeg bare kunne sige solve(I(t)=200*(1-0,9*e0,0091*t),t), men det kan jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du skal sikkert skrive det som I i stedet for I(t) på vesntre side i solve kommandoen. Men prøv dog i stedet at løse det i hånden

        I = 200·(1 - 0,9·e-0,0091t)

Divider med 200 på hver side, træk 1 fra, divider med -0,9, tag ln() på hver side, og divider med -0,0091 til sidst.

Det har ikke så meget med differentialregning at gøre.


Svar #2
30. marts 2015 af Tila91 (Slettet)

Jeg ved godt, hvorledes jeg løser det i hånden og ved også hvordan, man gør på Ti-lommeregner, men ville bare høre om der var nogle der vidste, hvordan man gjorde på wordmat af nysgerrighed :)

Men ellers tak for svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her kan du finde en vejledning til Wordmat

http://www.matematikbanken.dk/include/downloadcounter.php?filnavn=Wordmat_vejledning.docx&id=411

Der er sikkert også en manual der følger med programmet.


Svar #4
30. marts 2015 af Tila91 (Slettet)

1000 tak! Den vil sikkert være mig meget behjælpelig, tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til differentialeregning i wordmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.