Matematik

Funktion

07. maj 2015 af Imgod123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn punkterne fra tabellen herunder op i et koordinatsystem

X 5 6 7 8 9 10

Y 5 8 13 21 34 55

Punkterne ligger tilnærmelsesvis på samme funktion.

Find funktionen, som går bedst muligt igennem alle punkterne og skriv forskriften for den


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2015 af PeterValberg

Normal ville man foretage en lineær regression (med CAS) på de givne data,
men opgaveteksten "lægger op til", at du tegner punkterne ind og finder to
punkter at tegne en ret linje gennem, så linjen "rammer" de øvrige punkter bedste muligt.
Derefter kan du bestemme forskriften vha. de to punkter, du valgte.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2015 af mathon

                                          f(x)=y=0{,}450787\cdot 1{,}616527^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2015 af mathon

da

          {5,6,7,8,9,10} -> L1
          log({5,8,13,21,34,55}) -> L2

          LinReg L1,L2  
giver den "bedste" regression

          R2 = 0,999986

                                   \log(y)=\log(a)x+\log(b)

                                   y=b\cdot a^x


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.