Fysik

fællestemperatur hjælp

23. maj 2015 af terham (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Er det noget det kan give mig en vejledning hvordan jeg løser denne opgave?

"Et zinkstykke som har massen 4 kg og varmen +47C bliver kørt ned i et Kalorimeter som indholder 1,6 kg vand og har varmen +6C

Kalorimeteret har varmekapaciteten C=40 J/C.

a) Hvad bliver fællestemperaturen?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af mathon

Energibevarelse:

     når fællestemperaturen betegnes F

   \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (4\; kg)\cdot \left (0{,}39\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-\left ( 47\; C \right ) \right )+\left ( 0{,}040\; \frac{kJ}{C} \right )\cdot \left ( F-(6\; C) \right )+\left ( 1{,}6\; kg \right )\cdot \left ( 4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( F-(6\; C) \right )=0

og
           6<F<47


Skriv et svar til: fællestemperatur hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.