Matematik

Matematis strategi ved multiple choice eksamen

26. maj 2015 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg skal til eksamen, som er en multiplechoice.

for spørgsmål med 4 svar muligheder, tæller korrekt svar +1 mens, forkert tæller -1/4 og ikke noget svar giver 0 point

for spørgsmål med 3 svar muligheder, tæller korrekt svar +1 mens, forkert tæller -1/3 og ikke noget svar giver 0 point

Det er selvfølgelig best at svare korrekt på alle spørgsmål, men hvis man er i tvivl, skal man så forsøge at svarer, med risiko for at blive trukket i point eller vil det være best ikke at svarer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af Therk

Middelværdien for at svare med 4 svarmuligheder:

1\cdot \frac 14 - 3 \cdot \frac 14 \cdot \frac 14 = \frac 1{16}>0

Middelværdien for at svare med 3 svarmuligheder:

1\cdot \frac 13 - 2 \cdot \frac 13 \cdot \frac 13 = \frac 1{9}>0

Så hvis du svarer helt tilfældigt er vores forventning at du får mere end nul point, svarende til ikke at svare - det kan altså bedst betale sig at svare, selvom du er i tvivl.

Skulle prøven have været designet "rigtigt", så det ikke kunne svare sig at svare forkert skulle "straffen" have været mindre end  -1/3 ved 4 svarmuligheder og mindre end -1/2 ved tre svarmuligheder.


Skriv et svar til: Matematis strategi ved multiple choice eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.