Matematik

Betydningen af a ?

30. maj 2015 af vokslos (Slettet) - Niveau: C-niveau

I lineære sammenhænge er a hældningen på grafen, er det også det for potens- og eksponentielle sammenhænge ?

a er kun fremskrivnings faktoren ved eksponentielle sammenhænge ikke?

- Og er det rigtigt nok, at den eksponentielle graf kun se ud på to måder ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2015 af peter lind

For det første spørgsmål. nej. For eksponentialfunktionen er det værdien for x = 0 eller om du vil skæringen med y aksen. For potensfunktionen er det værdien for x=1

2. spørgsmål: Jeg kan altså kun se grafen på en måde. Hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2015 af SuneChr

For den eksponentielle funktion  f (x) = bax  er f  aftagende for 0 < a < 1 og voksende for a > 1 .
Så grafen er enten det ene eller det andet. To muligheder.


Svar #3
30. maj 2015 af vokslos (Slettet)


Svar #4
30. maj 2015 af vokslos (Slettet)

Men er a fremskrivningsfaktoren ved potenssammenhænge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2015 af SuneChr

Man anvender ikke betegnelsen fremskrivningsfaktor i potentielle sammenhænge.
a er, i en vis forstand, også når a ikke er et helt tal, det antal gange x optræder som faktor i  bxa .
Man kan så (uofficielt) sige, at x er en variabel fremskrivningsfaktor, der optræder a gange.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2015 af mathon

Man anvender ikke betegnelsen fremskrivningsfaktor i potenssammenhæng.
 


Skriv et svar til: Betydningen af a ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.