Kemi

Syntese af ukendt stof B - støkiometri

04. juli 2015 af grpsaba (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP Jeg har vedhæftet opgaven, jeg skal beregne hvor mange ml stof A jeg skal bruge for at kunne få 100 gram af stof B. Reaktionsskemaet er vedhæftet og alle oplysninger jeg er givet. 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: uden navn.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juli 2015 af mathon

stofmængdeforhold
                                       A\! :\! B=2\! :\! 1

         100 g B kræver
                                       n(B)=\frac{100\; g}{122{,}13}\; \frac{g}{mol}=0{,}8188\; mol\; B
         dvs
                                       n(A)=2\cdot \left (0{,}8188\; mol \right )=1{,}6376\;mol\; A

                                       m(A)=\left (1{,}6376\;mol \right )\cdot \left ( 106{,}12\; \frac{g}{mol} \right )=173{,}782\; g

                                       V(A)=\frac{173{,}782\; g}{1{,}045\; \frac{g}{mL}}=166{,}299\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2015 af mathon

korrektion:

                                       n(B)=\frac{100\; g}{122{,}13\; \frac{g}{mol}}=0{,}8188\; mol\; B


Skriv et svar til: Syntese af ukendt stof B - støkiometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.