IT

Importer data i Matlab

29. juli 2015 af Mia81 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal importere et dataset ind i matlab og finde middelværdi osv. Jeg har koden nedenfor, men skal der ikke står navn på det fil, jeg skal bruge? Og hvor skal det står henne? Har prøvet at skrive det  i stedet for fileToRead1, men det virker ikke.

Jeg ved godt, hvordan man finder en middelværdi, hvis man definerer en matrice, men hvordan gør, hvis jeg har variablerne i et dataset?

Håber, at nogen kan hjælpe!

function importfile(fileToRead1)
%IMPORTFILE(FILETOREAD1)
% Imports data from the specified file
% FILETOREAD1: file to read

% Auto-generated by MATLAB on 29-Jul-2015 19:11:58

% Import the file
newData1 = importdata(fileToRead1);

% Create new variables in the base workspace from those fields.
vars = fieldnames(newData1);
for i = 1:length(vars)
assignin('base', vars{i}, newData1.(vars{i}));
end


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2015 af Jerslev

#0: Dit program er ikke noget script, der kører selv. Det er en funktion.

For at kalde dit program skal du fra kommandovinduet skrive importfile(FILNAVN).

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
29. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

Det et afkastværdier for 3 virksomheder, jeg vedhæfter lige filen.


Svar #3
29. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

Tak for dit svar. 

Når jeg skriver noget i importfile(.....), så siger den, at input argument might be unused. Håber, du kan fortælle, hvordan jeg laver mit program. 

Kan nok ikke vedhæfter matlab fil her.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juli 2015 af Jerslev

#3: Hvad skriver du konkret og hvad er fejlmeddelelsen?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
29. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

Den siger: Line1: Input argument might be unused. If this is OK, consider replacing it by ~.  

Ellers giver den ikke flere feljmeddelser længere. Så jeg er lidt, om den nu kan bruges til at beregne middelværdi og hvordan gør jeg det? Jeg har kopieret koden nedenfor. Jeg har 3 variable i datasettæt, som hedder G, I og M. Skal filen starte med: function importfile(afkast)? 

Jeg skriver:

function importfile(afkast)

%IMPORTFILE(FILETOREAD1)

%  Imports data from the specified file

%  FILETOREAD1:  file to read

%  Auto-generated by MATLAB on 29-Jul-2015 17:34:36

% Import the file

newData1 = importdata('afkast.mat');

% Create new variables in the base workspace from those fields.

vars = fieldnames(newData1);

for i = 1:length(vars)

    assignin('base', vars{i}, newData1.(vars{i}));

end


Svar #6
29. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

I command window kommer der kun:  >> importfile, så jeg trykker på "run".


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juli 2015 af Jerslev

#6: Prøv i command window at skrive "importfile('afkast')" uden ".

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
29. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

Den siger "invalid syntax", hvis jeg skriver: function importfile('afkast')


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. juli 2015 af Jerslev

#8: Prøv at fjern den øverste linje i din kode (eller udkommentér den) og så kør selve koden.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
30. juli 2015 af Mia81 (Slettet)

Det virker nu, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Importer data i Matlab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.