Fysik

Nogle der kan forklare

28. august 2015 af Ios (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har følgende opgave; har absolut ingen ide om hvordan det skal gribes an


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1)

Projicer kræfterne ind parallelt med skråningen. Kraftbalancen giver så:

F4 + F5 = F1*sin(8)

2)

Kraftmomentbalancen omkring punkt A giver:

F3 * 38 + F1*sin(8)*56 = F1*cos(8)*38/2

Her har jeg splittet F1 op i en komposant parallelt med skråningen (med armen 56 cm) og en komposant vinkelret på skråningen (med armen 38/2 cm).

F2 finder du så ved at projicere kræfterne ind vinkelret på skråningen. Kraftbalancen giver

F2 + F3 = F1*cos(8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Nogle der kan forklare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.