Matematik

Reduktion

31. august 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal reducere udtrykket \frac{6a+2}{a+7}-\frac{14}{a-4}, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre når jeg kommer hertil og om det jeg har lavet overhovedet er korrekt?

Så vil høre om I ikke lige ville se om den er rigtig og hvordan jeg kommer videre?

\frac{6a+2}{a+7}-\frac{14}{a-4}=\frac{\left ( 6a+2 \right )\left ( a-4 \right )-\left ( a+7 \right )14}{\left ( a+7 \right )\left ( a-4 \right )} =\frac{6a^{2}-24a+2a-8-14a-98}{a^{2}-4a+7a-28}=\frac{6a^{2}-36a-106}{a^{2}+3a-28}=?Jeg tænker at jeg kan lade a^2 i nævneren gå ud med a^2 i tælleren og lade a i nævneren gå ud med a i tælleren og så forkorte det til -12, da 36/3=12 og så bare lade -106 stå i tælleren og lade -28 stå i nævneren, så jeg ender med et udtryk der ser således ud? 

6-12+\frac{106}{28}=-6+\frac{106}{28}

Er ret usikker på om jeg kan huske mine regneregler, så håber I vil kigge på det og komme med en respons :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2015 af Stats

\frac{6a^2-36a-106}{a^2+3a-28}=6+\frac{62-54a}{a^2+3a-28}

Den kan vidst ikke reduceres mere end dette.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2015 af inger91 (Slettet)

Nå okay. Jamen tak for svaret i hvert fald, så jeg da afklaret med, hvad der er korrekt at gøre og hvad der ikke er ;)

Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.