Matematik

Løs ligning (x-1)(x^2-4)=0

01. september 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder fast i matematikken, håber at der en som kan hjælpe!

Løs ligningen

(x-1)(x^2-4)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

       (x-1)(x^2-4)=0

       (x-1)(x^2-2^2)=0

       (x-1)(x+2)(x-2)=0       brug nulreglen.


Svar #2
01. september 2015 af Celinepigen (Slettet)

Kan du fortælle mig hvad du gør, for at komme til det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af mathon

#2

Kvadratsætningen:
                                       (a+b)(a-b)=a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2015 af Stats

(x - 1)(x2 - 4) = 0

Man ved, at enten, så skal (x - 1) være 0 for at udtrykket er sandt, ellers så skal (x2 - 4) være 0 for at udtrykket er sandt. Du har derfor:

x - 1 = 0
og
x2 - 4 = 0

som du skal løse

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
01. september 2015 af Celinepigen (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Svar #6
01. september 2015 af Celinepigen (Slettet)

Er dette korrekt?

Kvadratsætning 3:

(x-1)(x^2-4)=0

(x-1)(x^2-2^2)=0
(x-1)(x+2)(x-2)=0

Nulreglen anvendes:

(x-1)=0
x=1

(x+2)=0
x=-2

(x-2)=0
x=2

Altså kan jeg skrive det på denne måde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2015 af mathon

#6

      Ja


Skriv et svar til: Løs ligning (x-1)(x^2-4)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.