Matematik

Potensfunktion - hjælp!

02. september 2015 af alice2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg sidder med en enkelt opgave, jeg har svært ved at finde ud af. Håber at der er en, der kan hjælpe!

Opgaven: 

Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentration x (målt i µg fosfor pr. liter) i en bestemt sø. Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved a Mbx . a) Bestem tallene a og b. b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.  

Jeg har et problem med b), og jeg har blot brug for en forkaring til, hvordan jeg kan løse opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2015 af SuneChr

For potensfunktionen
f (x) = bxa
får vi, hvis x vokser med 50%
f (1,5x) = b(1,5x)a = 1,5a·f (x)
f vokser da med en faktor, der hedder 1,5a , når x vokser med en faktor, der hedder 1,5
# 2    x + 0,5x = 1,5x


Svar #2
02. september 2015 af alice2 (Slettet)

Hvorfor vokser den med 1,5 og ikke 0,5?

Svar #3
02. september 2015 af alice2 (Slettet)

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af mathon

#2

procent                                                       decimaltal
      selve størrelsen er       100%                             selve størrelsen er        1,00
      vækst                             50%                             vækst                            0,50
      størrelsen efter vækst  150%                             størrelsen efter vækst   1,50


Skriv et svar til: Potensfunktion - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.