Matematik

HJÆLP. MEDIAN(FORSKRIFT)

04. september 2015 af tharsha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp! :D

Jeg har fået tre funktioner, de danner tilsammen en trekant.

a(x) = 2x-15

b(x) = -x+3

c(x) = x+1

Jeg har regnet opgave a, hvor jeg skulle bestemme koordinaterne til hjørnepunkterne a,b,c. Men nu skal jeg så finde en regneforskrift for medianen på siden b, og til sidst i opgaven skal jeg finde en regneforskrift for højden på siden a.

Håber virkelig, at I vil hjælpe mig. Sætter stor pris på det


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af peter lind

Den opgavebeskrivelse er mildest talt mangelfuld. Kan vi ikke få en ordentlig opgavebeskrivelse helst ordret.

Median: Midpuntet på en linje har koordinater, der er middelværdien af endepunktets koordinater. Hvis endepunktskoordinaterne er (x1, y1) henholdsvis (x2, y2) er er koordinaterne for punktet midt mellem disse punkter ½(x1+x2, y1+y2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2015 af StoreNord

Prøv at tegne graferne på et stykke kvadreret papir med enheden 1 på begge akser.

Brug tal fra 3-tabellen og brug hele papiret.

Find skæringspunkterne ved at sætte a=b hhv b=c hhv a=c.

Lav for hver funktion sildebenstabeller, som selvfølgelig indeholder skæringspunkterne og x=0.

Find så midpunktet M af b, som er middelværdien af A og C.

Medianen går nu fra B til M. find dens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har de tre punkter A,B og C. (Brug store bogstaverfor punkterne).

Midtpunktet, M, af b kan du finde ved at lægge B's koordinater til A's koordinater og dividere med 2.

Ud fra det kan du finde linien gennem M og B på sædvanlig vis.


Skriv et svar til: HJÆLP. MEDIAN(FORSKRIFT)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.