Matematik

Trigonometri

13. oktober 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet en billede, hvor jeg skal finde /AB/, men jeg kan ikke lige gennemskue hvordan?.. Jeg tænkte at bruge sinusrea. Men så mangler jeg bare enten <A eller <B, men jeg kan ikke gennemskue det, som sagt. 

- Håber at der er nogle kloge hoveder, som kan hjælpe ;) 

TAK! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af peter lind

Den pågældende fil er ikke vedlagt


Svar #2
13. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

jo, det skulle gerne have være vedlagt som et billede. 

underligt.. jeg kan ellers godt se den? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2015 af peter lind

Ja det er underligt. Jeg kan også læse den nu.

Du skal bruge cosinusrelationen


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2015 af StoreNord

Se på den lille del af trekanten:

\\cos(40) =\frac{DC}{7} \; \; find \; \; DC \\sin(40) =\frac{BD}{7} \; \; find \; \; BD \\AD=15-DC \; \; Brug \; Pythagoras \; til\; at \; finde \; \; AB

Find arealet af ABC.

BD har du fundet.

De to trekanter til venstre:     ANM er ensvinklet med ABD. Så er de ènsliggende stykker proportionale.


Svar #6
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

AARH! yeah! nu er jeg helt med på ideen! :D 


Svar #7
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

men blot den sidste med de ensvinklede trekanter, kan ikke lige se hvordan jeg skal gennemskue /MN/ ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. oktober 2015 af peter lind

MN er midtnormalen for AC så |AM|=½|AC|

Forholdet mellem længderne af BD og AD er den samme som forholdet mellem længderne af NM og AM


Svar #9
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

har fået det til 4.173 - har vedhæftet mine udregninger. Lyder det nogenlunde, som om jeg har fat i det? ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. oktober 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:1.png

Svar #11
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

Tudsind tka Soeffi!! 

Jeg havde lavet rav i den, da jeg i /BD/ havde kommet til at bruge cosinus i stedet for sinus! nu giver mit det same som dit ;) 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.