Matematik

Opgave 1010 a), problemer med at finde a og b

30. november 2015 af AFE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med opgave 1010 a) i Gyldendals matematik bog, og jeg ved ikke hvordan man skal løse den.

Opgaveinformation: Idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2+b og g(x)=2*sqrt(x)   x>0.

Opgave: Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A.

Jeg kan komme frem til at tangentens ligning i A er x+1, og jeg kan finde x, y og a for g(x)=2*sqrt(x), men hvordan finder jeg a og b i f(x)=ax^2+b ud fra den information?


Svar #1
30. november 2015 af AFE (Slettet)

Lige meget, har lige fundet ud af den


Skriv et svar til: Opgave 1010 a), problemer med at finde a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.