Fysik

Hjælp til simpel universitetsfysik

07. februar 2016 af unistuderende (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har fået stillet et spørgsmål, og jeg er i tvivl om hvordan  jeg skal grippe den an: 

Opgave 3: I denne opgave ser vi lidt p°a affjedringen i en kontorstol. Den virker ved at gas i en cylinder under stolen bliver komprimeret n°ar en person sætter sig i stolen. Cylinderen har en diameter R=2 cm. For en tom stol er stempelhøjden h0=10 cm. Vi antager at for en tom stol er trykket i cylinderen P0=1 atm og temperaturen af gassen er T0=293?K. Vi her dermed negligeret vægten af stolesædet. Gassen i cylinderen er diatomig og har γ=1,40.

(d) Hvis en person sætter sig hurtigt i stolen vil kompressionen af gassen i cylinderen ske hurtigt og adiabatisk. Umiddelbart efter en sådan hurtig kompression har stemplet højden h_ad. Bestem højden h_ad.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

Du oplyser ikke trykket efter, at personen har sat sig hurtigt i stolen.

                          p\cdot V^{1,4}=p_o\cdot {V_o}^{1,4}

                          \frac{V^{1,4}}{{V_o}^{1,4}}=\frac{p_o}{p}

                          \left (\frac{V}{{V_o}} \right )^{1,4}=\frac{p_o}{p}

                          \frac{V}{{V_o}} =\left (\frac{p_o}{p} \right )^{\frac{1}{1{,}4}}

                          \frac{h_{ad}\cdot A}{{h_o}\cdot A} =\left (\frac{p_o}{p} \right )^{\frac{1}{1{,}4}}

                          h_{ad} =\left (\frac{p_o}{p} \right )^{\frac{1}{1{,}4}}\cdot h_o


Svar #2
07. februar 2016 af unistuderende (Slettet)

Tusind tak! Dog forstår jeg ikke helt hvorfor potensen bliver til 1/1,4? :)


Svar #3
07. februar 2016 af unistuderende (Slettet)

Jeg er også i lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge til f'eren.. 
 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2016 af mathon

Isotermt:
                           p\cdot V=p_o\cdot V_o

                            \frac{V}{V_o}=\frac{p_o}{p}

                            \frac{h_{iso}\cdot A}{h_o\cdot A}=\frac{p_o}{p}

                           h_{iso}=\left (\frac{p_o}{p} \right )\cdot h_o


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2016 af mathon

#2
              a^{1{,}4}=b

              \left (a^{1{,}4} \right )^{\frac{1}{1{,}4}}=b^{\frac{1}{1{,}4}}

              a ^{\frac{{1{,}4}}{1{,}4}}=b^{\frac{1}{1{,}4}}

              a ^1=b^{\frac{1}{1{,}4}}

              a =b^{\frac{1}{1{,}4}}


Svar #6
07. februar 2016 af unistuderende (Slettet)

Mange tusind tak mathon! :)


Skriv et svar til: Hjælp til simpel universitetsfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.